grottan malmö

       Rengöring av Sexleksaker - Hygien och skötselråd

Hur man rengör en vibrator

Vi vill alla vara snuskiga, men snuskiga är en sak som dina Sexleksaker aldrig borde vara. Bakteriella infektioner och spridningen av STD är allt annat än sexigt, men många kanske inte vet vilka steg som krävs för att hålla sig skyddad. Så, låt oss prata vuxna leksaks rengöringsmedel och hur du håller dina leksaker rena och hur du rengör en vibrator, även när våra sinnen handlar om att bli snuskiga.

De flesta av oss vet redan vikten av att hålla vår intima leksaksamling ren. Hygien kan betyda skillnaden mellan att infektera eller vara hälsosam. Men rengöring av din vibrator, dildo eller någon av dina vuxna leksaker är inte lika enkelt som att du tvättar dem i diskhon med lite diskmedel och varmt vatten. Det är mycket att tänka på när man rengör: materialet i din leksak, oavsett om den har en motor eller inte.


I den här artikeln kommer vi att täcka de olika alternativen för rengöring av din vibrator och diskutera vilka bakterier och STD som du verkligen kämpar mot när du behåller hygienen. Kom ihåg: att veta om riskerna så är hälften vunnet.

Om några av dessa metoder för att rengöra dina Sexleksaker verkar allt annat än sexiga, och särskilt otillgängliga när du bara vill rulla runt i sängen och somna, oroa dig inte - Hitech världen har svarat på dina böner och önskemål, och vi "kommer att introducera dig till rengöringsteknik som kommer att spara dig tid och oro.


Varför är rengöring av leksaker viktigt

Låt oss prata om vad vi menar när vi säger Sexleksaker, hygien är absolut nödvändigt. Vad ska du skydda dig från?

Bakterie
• Escherichia coli
•Staphylococcus aureus
• Streptococcus sp.
• Gardnerella vaginalis
• Lactobacillus acidophilus
• Candida albicans.

Alla dessa bakterier kan låta läskiga och lita på oss, det är dom.

Dessa bakterier kan växa på alla typer av leksaker, oavsett form, funktion eller material. Oavsett om din dildo är gjord av silikon, glas, plast eller gelégummi, frodas de här bakterierna - det finns ingen leksak som är befriad från att samla skadliga bakterier.


STD

Sexleksaker är inte bara för användning ensam, och för de av oss som delar våra leksaker med en partner, (eller partners) blir det ännu viktigare att rengöra våra leksaker mellan gångerna för att skydda mot sjukdomar. I det här fallet skulle du mycket hellre vara säker än ursäktande.

Ej rengjorda leksaker kan överföra följande STI: er:
• Klamydia
•Syfilis
•Herpes
•Bakteriell vaginos


Vad är din favoritvibrator gjord av?

Det är viktigt att notera att det antingen är poröst eller icke poröst. Porösa leksaker, som de som är gjorda av plast och gelégummi, kommer lättare att absorbera bakterier, vilket gör dem svårare att rengöra. Alternativt kan icke-porösa leksaker, som de som är gjorda av silikon, glas eller rostfritt stål, inte absorbera bakterier på ytan.

Av den anledningen är icke-porösa leksaker vanligtvis säkrare att använda, och mer hygieniska - men om din leksak är porös, överväg att använda kondom på den för lättare rengöring, speciellt om du delar leksaken med en partner. Om du inte är säker på vad din leksak är gjord av, kolla förpackningen eller Googla. Du måste absolut känna till materialet i din leksak för att bäst kunna rengöra på bästa sätt.

Skydda din vibrator

Innan vi förklarar hur du rengör din vibrator är det viktigt att prata om att skydda den.


Var noga med att förvara dina vibratorer och Sexleksaker separat. De enklaste är antingen mjuka materialpåsar eller hårda behållare. Det viktiga att komma ihåg är att undvika plastpåsar, Tupperware etc. Dessa plast material kan läcka kemikalier i dina leksaker över tid (särskilt de porösa) och undviks gärna.

Sätt att rengöra din vibrator (och andra Sexleksaker)

Diskmaskin

Verkligen en klassisk och en ganska tillgänglig form av rengöring för dina leksaker, slänga dina dildos i diskmaskinen kan vara ett problemfritt sätt att få dem riktigt rena. Det är uppenbart att många elektroniska leksaker, kanske inte blir överlyckliga i en diskmaskin, så det bör man undvika.

Vissa material gör sig inte bra i varmt vatten och kan smälta eller bli missformade om de utsätts för en fullständig maskintvätt. En annan sak om rengöring av leksaker i en diskmaskin är hur pinsamt det kan bli om du delar ett hem med barn eller föräldrar.

Det är väldigt enkelt att "ställa in och glömma" när det gäller diskmaskinen, det är det väldigt enkelt för en intet ont anande gäst eller familjemedlem att vilja ha en ren mugg och upptäcka på din vibrator! Detta gör diskmaskinsmetoden mindre idealisk.

Dessa vuxna leksaker gillar maskindisk:
•silikon
• pyrex
•rostfritt stål

Dessa vuxna leksaker gör inte det:
•batteridrivna
• elektroniska leksaker
• Porösa leksaker

Handtvätt med tvål

Handtvätta dina leksaker med varmt vatten och en mild antibakteriell tvål (vi rekommenderar att du använder antingen en allergivänlig tvål eller en vätska speciellt för Sexleksaker, för batteridrivna är det bättre att torka av med en mjuk bomullstrasa.

Även om detta är det mest tillgängliga och enkla sättet att rengöra dina Sexleksaker, finns det några nackdelar. Handtvätt är inte särskilt noggrann, och för leksaker som inte kan vara helt nedsänkt i vatten och har svårt att nå sprickor, kan bakterier och andra otäckheter spridas på de missade bitarna.O

Dessa vuxna leksaker gillar det:
• Porösa och icke-porösa leksaker
• (gå lätt med varmt vatten på de porösa leksakerna)

Dessa vuxna leksaker gör inte det:
• icke-vattentäta leksaker


Användning av alkohol eller andra kemiska desinfektionsmedel

Medan alkohol och desinfektionsmedel är bra för att döda bakterier, är de också ganska skadliga för både dig och dina leksaker. Porösa material kan smälta eller bli missfärgade om de doppas i alkohol och även om du kan skölja bort alkoholen efter rengöring kan rester av alkohol orsaka skada på dina mest intima kroppsdelar.

Dessa vuxna leksaker gillar det:
•glas
•rostfritt stål
• lädertillbehör

Dessa vuxna leksaker gör inte det:
• Porösa leksaker

Kokande vatten

Medan de flesta bakterier dör vid kokpunkten, kräver de längre exponering (tänk minuter, inte sekunder) för att bli helt rena. Det gör det kokande vattnet en ganska ineffektiv rengöringsmetod för dina vibratorer och dildos.

Att hälla kokande vatten över leksaker kan vara ganska ineffektivt, eftersom vattnet svalnar snabbt, de skulle behöva vara helt nedsänkta i minst ett par minuter - en metod som är ett säkert sätt att fördärva dina vibratorer, eller smälta din porösa kompis.

Av dessa skäl och mer är det en metod som vi inte rekommenderar, eftersom det är lätt att göra fel och helt enkelt förstöra dina favoritleksaker.

Dessa vuxna leksaker gillar det:
•Rostfritt stål

Dessa vuxna leksaker gör det inte:
• Motordrivna leksaker
• Womanizer
• icke-vattentäta leksaker
• Porösa leksaker
• Glasleksaker

Rengör din vibrator på rätt sätt

En vibrator kan krydda sexlivet, Eftersom vuxna leksaker kan ge så mycket glädje i våra liv är det viktigt att ta hand om dem och i gengäld, säkerställa deras livslängd, samt skydda vår egen hälsa och säkerhet. Felaktigt rengjorda leksaker kan leda till spridning av infektion och sjukdom, vilket är definitivt ett stort pris att betala för fantastiska orgasmer. Se till att du lär dig hur du rengör en vibrator på rätt sätt! Lär dig hur du rengör dina Sexleksaker på ett så effektivt sätt som möjligt för din egen och din partners skull.

rengöring av sexleksaker